Bașcana Găgăuziei a ieșit la vot și-i îndeamnă și pe alții să o facă. Guțul: „Este singura șansă de a proteja democrația”
Full Article 2 minutes read

Bașcana Găgăuziei a ieșit la vot și-i îndeamnă și pe alții să o facă. Guțul: „Este singura șansă de a proteja democrația”

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, și-a exercitat dreptul la vot, pe 19 noiembrie, când în Moldova are loc turul doi al alegerilor generale locale. Guvernatoarea spune că a votat „pentru renașterea” și dezvoltarea satului în care s-a născut și a crescut – Etulia.  

„În al doilea tur al alegerilor locale generale, am votat pentru renașterea satului meu natal – Etulia. Pentru ca investițiile să vină în sat, infrastructura să se dezvolte, locuri de muncă deschise și fiecare familie să se simtă protejată”, a declarat Evghenia Guțul.

Bașcana s-a plâns, din nou, că „Șansa” lui Șor a fost scoasă din cursa electorală și a denunțat desfășurarea campaniei electorale „sub presiune”. Chiar și așa, Guțul face apel la oameni să iasă la vot, pe 19 noiembrie.

„Așa a fost cazul în Etulia, unde candidatul din partidul de opoziție a fost scos din cursa electorală. Cu toate acestea, fac astăzi apel la Găgăuzii, toți cetățenii Moldovei, să nu rămână indiferenți, să ia parte activ la vot – aceasta este singura șansă de a proteja democrația și dreptul la o viață decentă”, a mai declarat Guțul.

Bașcana Găgăuziei a ieșit la vot și-i îndeamnă și pe alții să o facă. Guțul: „Este singura șansă de a proteja democrația”

Evghenia Guțul/Facebook

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.

Până la această oră, în UTA Găgăuzia aproape 16 mii de oameni au ieșit la vot. Prezența la urne către ora 14:00 este de circa 21 la sută. În Etulia, satul de baștină al Evgheniei Guțul, au votat până acum puțin peste 900 de oameni, ceea ce înseamnă că peste 34 la sută din numărul de alegătorii înscriși în listele electorale au votat deja. Alegerile pot fi declarate, așadar, valabile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: