BCR Chişinău, cumpărată de o altă bancă din Moldova. Tranzacția a costat peste 11,5 milioane euro
Full Article 50 second read

BCR Chişinău, cumpărată de o altă bancă din Moldova. Tranzacția a costat peste 11,5 milioane euro

Banca moldovenească „Victoriabank” a cumpărat toate acțiunile Băncii Comerciale Române Chișinău (BCR Chișinău). Tranzacția, care a avut loc pe 11 ianuarie, a costat peste 11,5 milioane euro, scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, tranzacția de vânzare a 100% din capitalul BCR Chişinău avut o valoare de circa 224,01 milioane de lei (aproximativ 11,54 milioane euro), în timp ce capitalul social al entității este de 3,25 ori mai mare – 728,13 milioane lei.

De notat că în prezent pe teritoriul Republicii Moldova funcționează 11 bănci comerciale pe acțiuni, respectiv după această operațiune vor rămâne 10 instituții financiare.

Datele publice arată că după volumul activelor Victoriabank era, la finele lunii noiembrie 2023, a treia bancă cu o cotă de 14,19%, iar BCR Chișinău – a opta cu o cotă de 2,07%. În același timp, pe piața depozitelor bancare Victoriabank avea o cotă 12,89%, iar BCR Chișinău – de 1,45%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: