Belarus: Tihanovskaia îndeamnă lucrătorii întreprinderilor să continue grevele
Full Article 1 minutes read

Belarus: Tihanovskaia îndeamnă lucrătorii întreprinderilor să continue grevele

Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia a publicat un nou mesaj video. Aceasta îndeamnă lucrătorii întreprinderilor din Belarus să continue grevele, informează portalul Meduza.

„Dacă suntem împreună, acest regim nu va avea nici o șansă. Grevele sunt absolut legale și sunt armele noastre împotriva acestui regim. Ei știu acest lucru și, prin urmare, ne intimidează. Lasă-ți frica dictaturii. Nu sunteți singuri. Întreaga țară este cu voi”, a declarat Tihanovskaia.

„Viitorul Belarusului și viitorul copiilor noștri depinde de unitatea și determinarea voastră. Prin urmare, vă îndemn să continuați și să extindeți grevele. Nu vă lăsați intimidați”, a mai spus Tihanovskaia.

Precizăm că protestele din Belarus au început pe 9 august, după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat că Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. În urma altercațiilor cu poliția, aproximativ 7000 de persoane au fost arestate. Totodată, angajații mai multor întreprinderi au anunțat că intră în grevă.

Pe 19 august, cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat că liderii țărilor Uniunii Europene nu recunosc rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus. Totodată, UE urmează să impună sancțiuni împotriva unor oficiali din Belarus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: