Benzina și motorina se scumpesc din nou. Este a 11-a majorare la rând din acest an
Full Article 2 minutes read

Benzina și motorina se scumpesc din nou. Este a 11-a majorare la rând din acest an

Începând cu 10 ianuarie 2023, prețurile la carburanți continuă să fie tot mai mari în Republica Moldova. Pe 24 ianuarie, benzina se scumpește cu 22 de bani, iar motorina cu 17. Este a 11-a scumpire la rând. 

Mâine, un litru de benzină va fi 25 de lei și 2 bani și cel de motorină – 24 de lei și 69 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică spune că atestă în continuare o creștere accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere.

„Acest proces are loc în contextul așteptărilor pieței în privința intrării în vigoare a deciziei Uniunii Europene de a renunța la produsele petroliere derivate din petrolul rusesc”, comunică Agenția.

Instituția mai spune că, pe lângă embargoul UE asupra livrărilor de țiței rusesc, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut, începând cu 5 februarie urmează să intre în vigoare o nouă interdicție – de a procura combustibili produși din țiței rusesc.

„În opinia experților străini, o stabilizare a pieței regionale a produselor petroliere ar putea surveni doar după o rearanjare a surselor de producție și a lanțurilor logistice care să acopere necesitățile de carburanți în statele europene reieșind din noile condiții generate de agresiunea militară rusă în Ucraina”, susține Agenția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: