BERD a achiziționat 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, operatorul conductei de gaze Ungheni-Chişinău
Full Article 1 minutes read

BERD a achiziționat 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, operatorul conductei de gaze Ungheni-Chişinău

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziționat 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, companie care deține și gestionează gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău pe segmentul moldovenesc.

x

BERD a investit 20 de milioane de euro ca parte a unei majorari de capital în Vestmoldtransgaz.

„Această conexiune va spori securitatea energetică a Moldovei prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz, o condiție necesară pentru dezvoltarea de succes a țării. Proiectul contribuie, de asemenea, la integrarea Moldovei în viitoarele proiecte majore de infrastructură de gaze”, a declarat Alain Pilloux, vicepreședinte BERD.

Amintim că în februarie 2018, Transgaz a cumpărat compania Vestmoldtransgaz SRL cu 180, 2 milioane de lei. De asemenea, compania română s-a angajat să investească 93 de milioane de euro în construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.

Precizăm că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: