BERD a achiziționat 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, operatorul conductei de gaze Ungheni-Chişinău
Full Article 1 minutes read

BERD a achiziționat 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, operatorul conductei de gaze Ungheni-Chişinău

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a achiziționat 25% din capitalul Vestmoldtransgaz, companie care deține și gestionează gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău pe segmentul moldovenesc.

BERD a investit 20 de milioane de euro ca parte a unei majorari de capital în Vestmoldtransgaz.

„Această conexiune va spori securitatea energetică a Moldovei prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz, o condiție necesară pentru dezvoltarea de succes a țării. Proiectul contribuie, de asemenea, la integrarea Moldovei în viitoarele proiecte majore de infrastructură de gaze”, a declarat Alain Pilloux, vicepreședinte BERD.

Amintim că în februarie 2018, Transgaz a cumpărat compania Vestmoldtransgaz SRL cu 180, 2 milioane de lei. De asemenea, compania română s-a angajat să investească 93 de milioane de euro în construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.

Precizăm că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: