Biden promite o reacție rapidă și dură în cazul anexării unor teritorii ucrainene de către Rusia
Full Article 50 second read

Biden promite o reacție rapidă și dură în cazul anexării unor teritorii ucrainene de către Rusia

Statele Unite „vor lucra cu aliații şi partenerii pentru a impune Rusiei măsuri economice suplimentare rapide şi severe” dacă Moscova va anexa teritorii din Ucraina, a avertizat vineri președintele american Joe Biden într-un comunicat de presă, informează AFP, citat de Agerpres.

„Referendumurile Rusiei sunt un simulacru, un pretext fals pentru a încerca să anexeze cu forța părți ale Ucrainei”, a denunțat președintele american, care a adoptat deja mai multe seturi de sancțiuni economice şi financiare împotriva regimului Putin.

În regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, ocupate de forțele ruse, a început vineri votarea la referendumurile pentru unirea cu Rusia, care va dura până marți.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că decizia ulterioară privind anexarea acestor regiuni, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei, va fi una rapidă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: