Bilanțul deceselor în urma inundațiilor din Germania și Belgia a crescut la 153. Peste 1000 de persoane, date dispărute
Full Article 1 minutes read

Bilanțul deceselor în urma inundațiilor din Germania și Belgia a crescut la 153. Peste 1000 de persoane, date dispărute

Bilanţul victimelor în urma inundațiilor din Germania a crescut, sâmbătă, la cel puţin 133 de morţi, ceea ce ridică la 153 numărul deceselor înregistrate în Germania şi Belgia, două state europene puternic afectate de fenomene meteorologice extreme în ultimele zile. Totodată, peste 1000 de persoane sunt date dispărute în Germania, informează Digi24 cu referire la AFP.

Serviciile de intervenţie şi de salvare continuă căutările eventualilor supravieţuitori în regiunile din vestul Germaniei, în timp ce nivelul apei rămâne ridicat în multe oraşe.

În ultimele zile, inundaţiile care au afectat în special landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia au lăsat comunităţi întregi fără curent electric şi servicii de comunicaţii.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, urmau să se deplaseze sâmbătă la Erftstadt, unul dintre cele mai afectate oraşe din acest land.

De asemenea, autorităţile belgiene au raportat, vineri după-amiază, 20 de decese şi 19 persoane date dispărute. Guvernul federal belgian a declarat o zi de doliu naţional pentru marţi, 20 iulie, în memoria victimelor inundaţiilor.

În acelaşi timp, ploile torenţiale au provocat numeroase prejudicii în Olanda, Luxemburg şi Elveţia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: