Bilanțul victimelor, în urma cutremurelor din Tucia și Siria, depășește 47 000 de morţi
Full Article 1 minutes read

Bilanțul victimelor, în urma cutremurelor din Tucia și Siria, depășește 47 000 de morţi

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria s-au soldat cu 47.000 de morţi, dintre care cel puţin 41.020 pe teritoriul Turciei, conform celui mai recent bilanţ, scrie HotNews.

În Siria, bilanţul este de cel puţin 5.900 de morţi.

În Turcia, cutremurul a lovit mai multe provincii: Kahramanmaraş, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazig, Şanliurfa. Au fost afectaţi peste 13 milioane de oameni, potrivit aa.com.tr.

Seismele cu magnitudine 7.7 şi 7.6. au fost urmate de mai mult de 6.210 replici.

În zonele afectate intervin 19.436 de salvatori, iar pentru sinistraţi s-au instalat 216.166 de corturi. Cu excepţia provinciilor Kahramanmaraş şi Hatay, în celelalte provincii căutările au încetat.

Au fost evacuaţi către alte provincii 460.900 de oameni, potrivit autorităţilor.

“În taberele de sinistraţi cu corturi sau containere, dar şi în casele de oaspeţi publice, sunt găzduite peste un milion de persoane afectate de cutremure”, a afirmat Yunus Sezer, şeful agenţiei guvernamentale AFAD.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: