Facebook/Iv Ceban

Bilanțul zilei: 453 de cazuri noi de coronavirus și 25 de decese

453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, după procesarea a 5077 de teste, informează Ministerul Sănătății. Astfel, bilanțul a ajuns șa 246 691.

Din numărul total de cazuri, 8 sunt lucrători medicali. Este vorba despre patru asistenți medicali și patru persoane care fac parte din personalul auxiliar.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2728 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 262 în stare extrem de gravă (50 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 953 persoane au fost vindecate. În total, 233 281 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 4432 persoane, iar 15 971 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre decesul a 25 de persoane.

Deces 5592: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată în Spitalul ,,Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5593: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău, internată în Spitalul ,,Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune.

Deces 5594: Femeie de 85 ani din raionul Edineț, internată în Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: anemie cronică.

Deces 5595: Femeie de 69 ani, din raionul Edineț, internată în Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 5596: Femeie de 71 ani din raionul Edineț, internată în Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 5597: Bărbat de 61 ani, din raionul Nisporeni, internat în Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 5598: Bărbat de ani, din mun. Cahul, internat la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: obezitate.

Deces 5599: Femeie de 74 ani, din mun. Chișinău, internată în Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: anemie cronică.

Deces 5600: Bărbat de 62 ani, din raionul Soroca, internat în Institutul de Medicină Urgentă.

Deces 5601: Femeie de 81 ani, din raionul Soroca, internată în Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: cardiomiopatie, obezitate.

Deces 5602: Bărbat de 73 ani, din raionul Căușeni, internat în IFP „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: anemie.

Deces 5603: Femeie de 70 ani, din raionul Glodeni, internată în Spitalul Raional Glodeni. Comorbidități: hepatită.

Deces 5604: Bărbat de 85 ani, din raionul Florești, internat în Spitalul Raional Florești. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 5605: Femeie de 68 ani, din raionul Râșcani, internată în Spitalul Raional Râșcani. Comorbidități: obezitate.

Deces 5606: Bărbat de 70 ani, din raionul Râșcani, internat în Spitalul Raional Râșcani. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 5607: Femeie de 60 ani, din raionul Anenii Noi, internată în Spitalul Raional Anenii Noi. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat.

Deces 5608: Femeie de 68 ani, din raionul Criuleni, internată în Spitalul Raional Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 5609: Bărbat de 71 ani, din mun. Bălți, internat în Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă.

Deces 5610: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată în Spitalul ,,Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, obezitate.

Deces 5611: Femeie de 62 ani, din raionul Edineț, internată în Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: obezitate.

Deces 5612: Femeie 82 ani, din raionul Drochia, internată în Spitalul Raional Drochia. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5613: Femeie de 75 ani, din mun. Chișinău, internată în Spitalul ,,Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5614: Bărbat de 58 ani, din raionul Florești, internat în Spitalul Raional Florești. Comorbidități: astm bronșic.

Deces 5615: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, internat la IFP ,,Chiril Draganiuc”. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5616: Femeie de 73 ani, din raionul Cantemir, internată în Spitalul Raional Cantemir. Comorbidități: cardiomiopatie.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

default

Teste finale la centrala de cogenerare de pe platforma – Petromidia Năvodari

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR), prin compania Rompetrol Energy, se află în ultima etapă a celui mai important proiect de investiții al mecanismului – centrala de cogenerare de la Petromidia. Până la finalul lunii august, investiția de peste 160 de milioane de dolari va fi integrată complet cu rafinăria Petromidia și cu Sistemul Energetic Național (SEN).

Ultimele progrese au fost prezentate reprezentanților la cel mai înalt nivel al celor doi parteneri strategici din cadrul FIEKR, respectiv Bulat Zakirov, Vicepreședinte al Consiliului de Administație al companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas (KMG), Erik Sagiyev, CEO KMG International (Rompetrol) și Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Energiei.

„Proiectul centralei de cogenerare este rezultatul multor ani de muncă în echipă a inginerilor, proiectanților și specialiștilor din România, Kazahstan și Turcia. Este unul dintre cele mai mari proiecte de eficiență energetică din regiunea Dobrogea din ultimii ani și a fost implementat cu sprijinul deplin al Ministerului Energiei din România. Centrala va reduce dependența energetică a rafinăriei Petromidia, va optimiza costurile, va asigura o furnizare fiabilă de energie electrică și abur și va consolida controlul strategic asupra aprovizionării cu energie în cadrul Grupului KMG International (Rompetrol)”, a declarat Bulat Zakirov, Vicepreședintele Consiliului de Administrație al KazMunayGas.

În perioada februarie – iunie 2025 au fost realizate testele de punere în funcțiune și de conformitate ale celor două turbine pe gaz, au fost verificate sistemele de măsură și control, cele de alimentare cu gaze naturale și gaz de rafinărie și au fost pregătite sistemele de abur pentru furnizarea către Petromidia.

Un pas important a fost marcat în lunile martie și aprilie, când cele două turbine SGT-750 au fost sincronizate cu sistemul energetic național în toate configurațiile de funcționare și a fost începută producția propriu-zisă de energie electrică. De la începutul testelor până în prezent, au fost deja produși peste 11.000 MWh, direcționați către rafinăria Petromidia și în SEN.

De la începutul lunii iulie, centrala va avea capabilitatea de a furniza atât energie electrică, cât și abur către Rompetrol Rafinare, ca urmare a începerii producției de abur în cazanele recuperatoare. Până la finalul lunii august, vor fi efectuate testele complete de performanță, se vor obține certificările și autorizațiile din partea autorităților de profil, iar la final va fi marcată recepția lucrărilor. În acest moment, centrala este operată de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai contractorului și din partea companiilor care au furnizat echipamentele principale (turbinele pe gaz, cazanele, camerele de comandă etc.).

Centrala va genera aproape 80 MWh, din care va fi acoperit integral necesarul de energie al platformei Petromidia (60–70 MWh), dar și abur tehnologic de până la 180 de tone/oră, corespunzător necesarului maxim de consum. Surplusul de energie electrică va fi direcționat către Sistemul Energetic Național.
Cele mai importante echipamente instalate, turbinele SGT-750, utilizează combustibil gazos (amestec de gaz natural și gaz de rafinărie), cu o rată de încălzire a materiei prime de 9.120 kJ/kWh, și generează circa 39 MWh de energie electrică fiecare.

Noua centrală de cogenerare va susține semnificativ procesele operaționale din rafinăria Petromidia, dar și rezultatele financiare înregistrate de aceasta. În același timp, va avea un rol major în echilibrarea producției și distribuției de energie electrică în regiunea Dobrogea, prin asigurarea necesarului de energie al platformei, dar și prin injectarea în sistemul național a surplusului de energie electrică.
Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a fost înființat în octombrie 2018 de KMG International (80%) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (20%), obiectivul principal și strategic al acestuia fiind dezvoltarea de proiecte energetice în România.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: