Bill Gates prognozează o scădere semnificativă a ratei deceselor cauzate de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Bill Gates prognozează o scădere semnificativă a ratei deceselor cauzate de COVID-19

Miliardarul american Bill Gates este de părere că „medicamentele terapeutice” pentru tratamentul noului coronavirus ar putea reduce semnificativ, anul acesta, rata deceselor în rândul pacienților infectați, însă elaborarea unui vaccin este crucială pentru reîntoarcerea la viața normală. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu de la postul de televiziune CNBC

„Efectul terapeutic poate fi simțit mai repede decât cel protectiv”, a menționat filantropistul Bill Gates. „Cred că sunt șanse bune ca, până la sfârșitul anului, să fie redusă substanțial rata deceselor, datorită combinației dintre aceste două instrumente”, a adăugat Gates.

Cofondatorul Microsoft a menționat că remdesivir este unul dintre medicamentele cu cele mai bune rezultate în cadrul cercetărilor. Remdesivir este un preparat antiviral care, în cadrul testelor clinice, a demonstrat că poate reduce cu 62% rata deceselor în rândul pacienților în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19, în comparație cu alte medicamente.

Bill Gates susține că mai sunt alte două medicamente antivirale cercetate de către savanți, care pot fi administrate pe cale orală, spre deosebire de remdesivir, care este injectabil.

La începutul lui iulie, Ministerul Sănătății din SUA a anunțat că a cumpărat 500 de mii de doze de remdesivir, de la compania farmaceutică americană Gilead.

Pe 3 iulie, Comisia Europeană a aprobat utilizarea remdesivir drept preparat pentru tratamentul infecției cu COVID-19.

Pe 27 iulie, compania americană Moderna, care este în curs de elaborare a unui vaccin contra COVID-19, împreună cu Institutul național de sănătate al SUA, a declarat că inițiază etapa a doua a studiului clinic. În cadrul acesteia participă 30 000 de voluntari, fiind cel mai amplu studiu al vaccinului împotriva COVID-19.

Fundația lui Bill și Melinda Gates a anunțat în februarie că planifică să doneze $100 mln pentru studiul vaccinului și a tratamentului împotriva noului coronavirus. În iunie, fundația a anunțat că va dona alte $1,6 miliarde de dolari organizației Gavi, care se concentrează pe eforturile de imunizare a copiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: