„Bine că ați ținut situația sub control. Bravo!”. Motivul pentru care Dodon l-a lăudat pe Lukașenko
Full Article 3 minutes read

„Bine că ați ținut situația sub control. Bravo!”. Motivul pentru care Dodon l-a lăudat pe Lukașenko

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a ajuns pe 5 mai la Minsk, împreună cu o delegație a parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu Zinaida Greceanîi. Igor Dodon a avut o întrevedere neoficială cu președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, despre care a anunțat pe rețelele de socializare. 

Potrivit lui Dodon, întrevederea a avut loc la reședința liderului belarus din afara orașului. Cei doi politicieni au discutat despre relațiile bilaterale dintre Belarus și Moldova, situația geopolitică și „tentativele anumitor jucători din vest de a periclita securitatea și stabilitatea în regiunea noastră”. Socialistul a menționat că Belarus este unul dintre principalii importatori a produselor agricole din Moldova. De asemenea, Dodon a mulțumit pentru troleibuzele care au ajuns la Chișinău.

„Ai ce învăța de la un om și de la un funcționar de stat cu o asemenea experiență. Spre deosebire de Belarus, Moldova a avut multe de prierdut pe plan economic și social timp de 30 de ani de independență”, a declarat Dodon.

Despre vizita neoficială a lui Igor Dodon a informat și site-ul administrației prezidențiale de la Minsk.

„Șeful statului l-a îmtâmpinat călduros pe Igor Dodon și a subliniat că vizita sa a avut loc în perioada sfintelor sărbători: „Bravo că ai venit! Nu puteai să nu vii. Pentru că, într-adevăr, la vremea ta, ai făcut multe treburi bune moldo-belaruse. Mai ales pe plan umanitar”, a declarat Lukașenko, potrivit serviciului de presă al Președinției.

De asemenea, potrivit adiministrației prezidențiale de la Minsk, Dodon l-a lăudat pe liderul belarus pentru că a reușit să păstreze puterea și să anihileze mișcarea protestatară.

„Bine că ați ținut situația sub control. Bravo! O asemenea presiune. Se pregătea și la noi. Și acum se pregătește. Vom avea alegeri anticipate. Cred că vor încerca atunci. Dar ați demonstrat un exemplu!”, a declarat Dodon.

În replică, Lukașenko a declarat că trebuie să îți impui dur interesele: „Poporul trebuie să trăiască așa cum trebuie, să-și asigure existența. Nu ne-am așteptat la așa ceva, știi cum e Belarusul nostru. Totul e stabil. Este bine, dacă am fi avut contraste – o prăpastie între bogăție și sărăcie, dacă oligarhii ar fi condus țara, nimeni și niciodată nu ar fi reușit să controleze situația sub o astfel de presiune”, a declarat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: