Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat, după ce un bărbat s-ar fi înecat în râul Nistru. Subiectul va fi abordat la ședința CUC
Full Article 2 minutes read

Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat, după ce un bărbat s-ar fi înecat în râul Nistru. Subiectul va fi abordat la ședința CUC

Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat în legătură cu cazul tragic care s-a produs marți, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unei persoane în râul Nistru.

„Reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană i s-a cerut prezentarea informațiilor detaliate pe acest caz și elucidarea circumstanțelor în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, se arată în mesajul Biroului politici de reintegrare.

Mediatorii și observatorii în formatul „5+2” la fel au fost informați pe marginea acestui caz. Subiectul va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.

Potrivit poliției, victima, împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, se aflau la pescuit pe Nistru, cu o barcă confecționată artizanal. La un moment dat, patru militari transnistreni le-ar fi făcut semn să tragă barca la mal. Bărbații ar fi încercat să fugă, iar doi dintre militari s-ar fi luat înotând după ei. Bărbatul de 43 de ani a reușit să ajungă înapoi, pe malul drept al Nistrului, iar când a ajuns, și-a găsit amicul zăcând la pământ, iar militarii – în jurul său, încercând să îi facă respirație artificială, notează TV8.

De cealaltă parte, mai multe canale de telegram scriu că bărbatul ar fi fost, de fapt, ucis în bătaie de către așa zișii grăniceri din Transnistria, iar autoritățile de la Tiraspol ar încerca să mușamalizeze cazul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: