UPDATE Biserica ortodoxă ignoră decizia guvernului? Mitropolitul îndeamnă clericii să săvârșească în continuare liturghiile
Full Article 2 minutes read

UPDATE Biserica ortodoxă ignoră decizia guvernului? Mitropolitul îndeamnă clericii să săvârșească în continuare liturghiile

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove pare să ignore hotărârea guvernului, privind sistarea slujbelor bisericești în locașurile din țară pe parcursul a două săptămâni. Într-un comunicat de presă, reprezentanții acesteia scriu că „clerul de mir și monahal este încurajat să săvârșească în continuare Sfânta Liturghie”.

Update (12.39) Clericul bisericii Sf. Gheorghe din sectorul Râșcani al capitalei, Vitalii Șincari, a scris pe pagina sa de Facebook că biserica se închide până pe 1 aprilie.

Друзья, храм закрывается до 1-го апреля.

Geplaatst door Шинкарь Виталий op Zaterdag 14 maart 2020

Știrea inițială

„Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, constatând cu regret și îngrijorare această situație critică, declanșată atât la nivel național, cât și global, reiterează îndemnul către slujitori și credincioși să păstreze liniștea lăuntrică și să petreacă această perioadă în postire și în rugăciune. Totodată, clerul de mir și monahal este încurajat să săvârșească în continuare Sfânta Liturghie – legătura noastră tainică cu Dumnezeu”, se arată în declarație.

Totodată, secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a declarat pentru IPN că deocamdată ne se cunoaşte cum lucrează acest mecanism şi care este schema implementării acestei decizii.

„Astăzi vom avea o întâlnire şi vom avea o anumită claritate, noi tot suntem derutaţi. Astăzi, slujbele religioase au loc pentru că nu au fost interzise”, precizează secretarul Mitropoliei.

Iar președintele Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară a Mitropolii Moldovei, Iulian Rață, a declarat, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, că slujbele se vor desfășura în continuare, întrucât Mitropolia nu ar fi fost informată despre această decizie. Și mai mult, preotul este indignat că autoritățile nu s-au consultat la acest subiect cu clericii.

Pe de altă parte, biserica catolică a anunțat că suspendă toate liturghiile și activitățile religoase, în afară de înmormântări.

Geplaatst door Parohia Romano-Catolica "Providenta Divina" Chisinau op Vrijdag 13 maart 2020

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat vineri, 13 martie, că se instituie gradul de alertă „Cod roșu” la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică.

Conform planului de acțiuni aprobat de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, până pe 31 martie, nu este permisă participarea la întruniri religioase, pentru toate cultele pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Prim-ministrul a propus difuzarea serviciilor divine la televiziunea națională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: