Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției
Full Article 2 minutes read

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției. Inițiativa a fost prezentată de către deputatul socialist Vasile Bolea, în cadrul ședinței plenare a parlamentului din 14 octombrie.

Documentul a fost întitulat „Subminarea principiilor statului de drept și subordonarea justiției”.

„Domnule ministru, și de data aceasta ați înșelat așteptările electoratului în domeniul reformării reale a justiției. Personal ați regizat serialul „Ciornîi vtornik” („marțea neagră”, NM) din data de 5 octombrie 2021, când a fost reținut procurorul general. Personal ați exercitat presiuni asupra membrilor Consiliului Superior al Procurorilor, în vederea organizării spectacolului de reținere a procurorului general”, a menționat Bolea.

În document se mai arată că „tot ce face guvernarea PAS și Ministerul Justiției este o încercare să ne arunce în trecut și să readucă justiția și Procuratura la cheremul clasei politice, așa cum a fost în perioada statului capturat”.

Conform Regulamentului parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Potrivit procedurii, textul moțiunii simple trebuie înaintat președintelui parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supus dezbaterilor în legislativ.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco nu a comentat deocamdată moțiunea înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: