Blocul „Împreună” anunță că poliția i-a reținut 3 voluntari care lipeau afișe electorale în Chișinău: „Au fost intimidați”
Full Article 2 minutes read

Blocul „Împreună” anunță că poliția i-a reținut 3 voluntari care lipeau afișe electorale în Chișinău: „Au fost intimidați”

Blocul „Împreună” a anunțat că, pe 11 octombrie, în Chișinău, trei voluntari care lipeau afișele candidatului său la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu, au fost reținuți de poliție. Potrivit „Împreună”, persoanele în cauză s-au aflat în custodia oamenilor legii timp de trei ore, fără a li se prezenta vreun motiv. 

Mai mulți membri ai Blocului „Împreună”, printre care și unul din liderii acestuia, Dinu Plîngău, au susținut o conferință de presă.

Dinu Plîngău a declarat că, în dimineața zilei de astăzi, trei voluntari ai Blocului „Împreună” care lipeau afișe ale candidatului acestuia la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu, în sectorul Buiucani, au fost abordați de poliție și conduși la inspectorat. Iar materialele electorale, potrivit lui, au fost confiscate.

Colegii noștri au fost intimidați, colegii noștri au fost ținuți tocmai trei ore fără prezentarea oricărui motiv. Noi catalogăm aceste acțiuni ca o formă de intimidare a proceselor democratice, a colegilor noștri care se ocupă de activitatea politică”, a adăugat politicianul.

Dinu Plîngău a mai menționat că avocații Blocului „Împreună” se vor deplasa la Inspectoratul General al Poliției, unde vor cere explicații pe marginea cazului, precum și returnarea materialelor electorale. El a spus, de asemenea, că Blocul „Împreună” intenționează să depună plângeri penale împotriva polițiștilor care au reținut voluntarii.

Vom solicita inclusiv explicații de la ministrul Afacerilor Interne. Și, după caz, dacă explicațiile nu vor fi adecvate, vom solicita demisia acestuia”, a precizat acesta.

NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului General al Poliției, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: