Bloomberg: cei mai bogați ruși au pierdut $46,6 miliarde în ziua invaziei Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Bloomberg: cei mai bogați ruși au pierdut $46,6 miliarde în ziua invaziei Ucrainei

Cei mai bogați oameni din Rusia au pierdut $46,6 miliarde pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei de către Rusia, scrie Bloomberg.

După ce Uniunea Europeană, Marea Britanic și SUA au aplicat sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, aceștia au fost privați de posibilitatea de a-și controla activele din occident. Alte $47 miliarde au pierdut pe parcursul anului 2022.

„Superiahturi oprite, bursa londoneză a imobilelor de lux se pregătește de cădere, iar Roman Abramovici a anunțat că vinde clubul de fotbal „Chelsea””, notează Bloomberg.

Publicația a scris anterior că, din cauza războiului pornit în Ucraina și a sancțiunilor economice, au avut de pierdut coproprietarii Novatek, al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia și a șaptea cea mai mare companie tranzacționată public la nivel global după volumul de producție de gaze naturale – Ghennadii Timcenko și Leonid Mihelson. Ambii au fost vizați de sancțiunile britanice. În 2022, Timcenko a pierdut $10,6 miliarde, iar Mihelson— $10,2 miliarde.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: