Brazilia: Companiilor li s-a permis să concedieze angajații nevaccinați împotriva COVID-19
Full Article 2 minutes read

Brazilia: Companiilor li s-a permis să concedieze angajații nevaccinați împotriva COVID-19

Tribunalul federal al Braziliei (STF, echivalentul Curții Constituționale) a permis companiilor să le solicite angajaților să se imunizeze împotriva coronavirusului, informează RBC pe 13 noiembrie. 

Astfel, a fost suspendată acțiunea hotărârii 620/2021 a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, care interzicea companiilor să solicite dovada vaccinării contra Covid pentru angajarea unei persoane sau păstrarea angajatului în funcție.

„Prezența la locul de muncă a personalului nevaccinat poate prezenta pericol față de alți angajați și include riscuri pentru siguranța și sănătate populației”, a argumentat judecătorul care a adoptat decizia. Magistratul a respins orice comparație a situației persoanelor nevaccinate cu forme de discriminare pe bază rasială, sexuală, etc.

Decizia nu îi va afecta, totuși, pe angajații nevaccinați care au contraindicații medicale. Aceștia vor fi obligați, periodic, să se testeze pentru prezența virusului.

Totuși, judecătorul a subliniat că un angajat nevaccinat ar trebui concediat doar în situații extreme.

În prezent, în Brazilia este permisă vaccinarea cu preparatele AstraZeneca, Johnson&Johnson, Pfizer/BioNTech, Covaxin, CoronaVac și Sputnik V.

De la începutul pandemiei, în Brazilia au fost testați pozitiv cu COVID-19 aproape 22 mln de oameni și au fost înregistrate peste 600 de mii de decese, potrivit datelor worldometers.info. Astfel, Brazilia este pe locul 3 în lume la numărul de infectări și pe locul 2, după SUA, la numărul de decese.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: