Bugetul mun. Chișinău, aprobat în lectură finală cu voturile PSRM, Platforma DA, PDM și PCRM
Full Article 2 minutes read

Bugetul mun. Chișinău, aprobat în lectură finală cu voturile PSRM, Platforma DA, PDM și PCRM

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2022, a fost aprobat, în lectură finală, pe 21 decembrie. Ședința CMC a început la ora 10:30 și s-a încheiat în jurul orei 17:00. Documentul a fost aprobat prin votul a 38 de consilieri, majoritatea socialiști și ai Platformei Demnitate și Adevăr (DA).

Documentul prevede venituri în sumă de 5,4 miliarde lei și cheltuieli de 6,6 miliarde lei. Soldul (deficitul) bugetar constituie 1,18 miliarde lei.

Primarul General, Ion Ceban, a precizat că bugetul municipal pentru anul 2022 este unul prosocial în proporție de cca 70%. În context, edilul a subliniat că toate angajamentele municipalității față de cetățeni, care se încadrează în prevederile Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale vor fi onorate.

Mai mult, Ion Ceban a declarat bugetul municipal pentru anul următor a fost majorat față de anul 2021, în scopul implementării mai multor proiecte de infrastructură și sociale, necesare pentru oraș și pentru cetățeni.

Proiectul de decizie privind aprobarea bugetului municipal Chișinău în lectura a doua a fost votat cu susținerea a 38 de consilieri: 22 ai fracțiunii PSRM, 14 ai fracțiunii Platforma DA și câte un vot a reprezentanților PCRM și PD. Fracțiunile PAS și PL au votat împotrivă, iar reprezentanții Partidului ȘOR s-au abținut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: