Bulgaria își închide granițele începând de pe 1 decembrie pentru cei din afara UE. Până când e valabilă restricția?

Bulgaria își închide granițele pentru cetățenii din afara UE, cu excepția unor state care au fost anunțate separat pe o listă. Măsura intră în vigoare pe 1 decembrie și va dura până pe 31 ianuarie 2021, scrie digi24.ro

Ministerul Sănătății de la Sofia a anunțat luni restricții pentru călătorii care intră în țară începând de mâine, 1 decembrie, până pe 31 ianuarie 2021, potrivit Sofia Globe.

Fac excepție de la restricția de intrare în Bulgaria: cetățenii bulgari, cetățenii statelor UE și ai Spațiului Schengen, cetățenii din Marea Britanie, persoanele care au rezidență permanentă în Bulgaria sau stele UE.

Pe lângă aceștia, mai sunt exceptați de la restricția de intrare în Bulgaria cetățenii care vin din următoarele țări: Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Tailanda, Israel, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Tunisia, Rwanda, Uruguai, Georgia, Ucraina, Belarus, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia-Herzegovina și Muntenegru.

În afară de excepții pe bază de cetățenie, mai sunt excepții pe baza profesională: medici, oameni de știință, lucrători sociali, muncitori sezonieri în agricultură sau turism, oficiali de stat etc.

Persoanele care fac obiectul acestor excepții pot, de asemenea, să tranziteze Bulgaria.

Dacă vin din țările exceptate, persoanele cu drept de intrare în Bulgaria nu trebuie să prezinte un test PCR negativ. În schimb, dacă vin din țări pe lista celor interzise, persoanele cu drept de a intra în Bulgaria trebuie să prezinte un test PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Cum depistăm manipularea prin imagini și videouri editate

O imagine reală a lumii în care trăim se bazează pe informația pe care o consumăm, inclusiv pe veridicitatea conținutului vizual (fotografii, videouri) pe care îl întâlnim. Astfel, trebuie să învățăm a deosebi un conținut vizual real de cel editat sau trucat. Iar asta nu este doar o competență tehnică, dar și o necesitate care contribuie la consolidarea unei societăți bine informate, care știe să discearnă între adevăr și manipulare.

STOP FALS! – campania împotriva informației false și tendențioase, realizată de Asociația Presei Independente (API), prezintă în infograficul de mai jos câteva metode simple de a depista imaginile și videourile editate. #NuDezinformării #RaporteazăFalsurile

Te încurajăm să te implici și tu, de partea adevărului, în lupta cu falsurile. Pentru asta, raportează falsurile depistate pe semnale.stopfals.md!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: