Campioni lituanieni la patinaj, privați de distincții pentru că au participat la show-ul soției lui Peskov: unul riscă să-și piardă cetățenia
Full Article 2 minutes read

Campioni lituanieni la patinaj, privați de distincții pentru că au participat la show-ul soției lui Peskov: unul riscă să-și piardă cetățenia

Doi campioni din Lituania la patinaj, Povila Vanagas și Margarita Drobiazco, au fost privați de ordinul lituanian „Marele Duce Gediminas”. Decretul a fost semnat de președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, după ce artiștii au participat la un show din Rusia, scrie Delfi. 

„Nu mă îndoiesc că perechea de dansatori au fost sportivi excelenți, dar aprecierile din partea statului lituanian din 2000 au fost șterse de un act cinic prin participarea la un spectacol comercial la Soci, în timp ce în Ucraina curge sângele oamenilor nevinovați”, a spus Nausėda.

De precizat că show-ul artistic pe gheață a fost organizat de Tatiana Navka, soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Potrivit TASS, președintele lituanian a menționat că este necesară revizuirea actelor legislative astfel încât să se discute despre privarea cetățeniei Lituaniei a campioanei Margarita Drobiazco. Ea a primit-o ca excepție pentru ca cuplul să poată reprezenta Lituania la Jocurile Olimpice.

De menționat că Povila Vanagas și Margarita Drobiazco au fost premiați în anul 2000, după ce au câștigat bronzul la campionatul mondial la dans pe gheață. Perechea de două ori a fost medaliată cu bronz la campionatele europene (în 2000 și în 2006) și au participat de 5 ori la Jocurile Olimpice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: