Campionii mondiali Irina Rîngaci și Victor Ciobanu ar putea primi câte 100 de mii de lei din partea Primăriei Chișinău
Full Article 2 minutes read

Campionii mondiali Irina Rîngaci și Victor Ciobanu ar putea primi câte 100 de mii de lei din partea Primăriei Chișinău

Irina Rîngaci, prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială și Victor Ciobanu, campion mondial la lupte greco-romane, ar putea primi câte 100 de mii de lei din partea Primăriei Chișinău. Propunerea a fost lansată pe 11 octombrie de către primarul Ion Ceban. Aceasta urmează a fi dezbătută de către consilierii municipali.

„Aduc cele mai sincere felicitări. Am discutat în acest weekend mai multe opțiuni, cum am putea să susținem tinerii care ne reprezintă atât de semnificativ în afara țării. Vom veni cu propunerea să oferim, din partea municipialității, un premiu bănesc de 100 de mii de lei. Propunerea va fi înaintată către Consiliul Municipal Chișinău. Există și ale opțiuni pe care le examinăm, le vom lua una câte una”, a declarat Ceban.

Contactată de NM, Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a primarului, a precizat că inițiativa prevede câte 100 de mii de lei fiecărui dintre cei doi campioni.

Amintim că Irina Rîngaci este prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială. În finala categoriei de greutate 65 kg, eleva lui Andrei Chiperi a dispus de japoneza Miwa Morikawa. Iar luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial la categoria de greutate de 60 de kilograme. În ultimul act, Ciobanu l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kîrghiztan, pe care l-a câștigat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: