Campionul Moldovei la ciclism, lovit mortal de o mașină: șoferul fusese privat anul trecut de permis de conducere, pentru stare de ebrietate avansată
Full Article 3 minutes read

Campionul Moldovei la ciclism, lovit mortal de o mașină: șoferul fusese privat anul trecut de permis de conducere, pentru stare de ebrietate avansată

Șoferul care a lovit cei doi bicicliști minori la Stăuceni, anterior a fost depistat beat la volan și privat de dreptul să conducă un automobil. În decembrie 2022, interdicția a expirat, iar acesta urma să parcurgă toate etapele legale pentru a-și restabili dreptul de a conduce un mijloc de transport. Precizările au fost făcute pentru NM de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției. 

„El fusese privat de judecătorii din Comrat de dreptul de a conduce mașina pentru că fusese depistat în stare avansată de ebrietate. Pe 27 decembrie, i-a expirat interdicția și urma să parcurgă etapele legale pentru a-și restabili dreptul de a șofa”, a comunicat reprezentanta poliției pentru NM.

De menționat că urmare a tamponării celor doi minori, unul dintre aceștia a decedat. Pe 27 februarie, minorul a fost înmormântat.

„Ultima revedere cu Valerian va avea loc luni, la ora 10.00, pe terenul Liceului Teoretic „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, unde Valerian a studiat. Ulterior, toți cicliștii sunt invitați să se deplaseze în coloană spre cimitirul „Codru” pentru a-și conduce sportivul pe ultimul drum ca un adevărat campion al țării sale”, se arăta într-o declarație a Federației de Ciclism din Republica Moldova.

***

Pe 21 februarie, doi bicicliști minori au fost tamponați de un automobil în apropierea localității Stăuceni. Pe 24 februarie, polițiștii au anunțat că unul dintre aceștia a decedat. Tatăl copilului decedat a publicat mai multe imagini cu impactul. Ulterior, și el a anunțat despre moartea fiului său, Valerian.

Anterior, președintele Federației de Triatlon din Moldova Dmitri Voloșin a scris pe o rețea de socializare că unul din bicicliștii tamponați la Stăuceni este campion al Republicii Moldova, iar celălalt vicecampion. El menționa că știe atitudinea multor șoferi moldoveni față de bicicliști: „Cred că fiecare biciclist a avut cazuri când sângele s-a răcit în vene de la camioanele care zburau la un centimetru distanță”.

Pe 24 februarie, Alianța Biciclete Chișinău a anunțat că planifică o acțiune de protest „fără precedent”. Potrivit Alianței, sunt necesare schimbări pentru a evita un următor caz de accident cu implicarea bicicliștilor.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian consideră că autoritățile trebuie să întreprindă mai multe acțiuni ca bicicliștii și pietonii să fie în siguranță. Parlamentarul a precizat că a început să analizeze mai multe soluții de protecție a bicicliștilor în trafic, ulterior acestea vor fi consultate cu specialiștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: