Când vom afla cât s-a cheltuit pentru summit? Maia Sandu: „Beneficiile depășesc cu mult costurile”
Full Article 2 minutes read

Când vom afla cât s-a cheltuit pentru summit? Maia Sandu: „Beneficiile depășesc cu mult costurile”

Președinta Maia Sandu a vorbit, pe 5 iunie – în cadrul unor declarații pentru presă, despre costurile Summitului Comunității Politice Europene, care a avut loc pe 1 iunie la Bulboaca. Potrivit șefei statului, beneficiile depășesc cu mult costurile. Totodată, Sandu a declarat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene o să facă public bugetul, până la sfârșitul săptămânii. 

„În momentul în care Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are toate detaliile, o să facă public ca întotdeauna. Noi suntem transparenți. Au existat și anumite costuri care au fost acoperite de către Consiliul Uniunii Europene. În același timp, vreau să vă spun cu toată certitudinea, chiar dacă încă nu există suma finală și cred că în următoarele zile până la sfârșitul săptămânii sper că acest buget va fi publicat, că beneficiile depășesc cu mult costurile acestui summit. Vă rog să avem cu toții această înțelegere, să fie foarte clar”, a menționat președinta.

Totodată, Maia Sandu a cerut Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ca „în momentul în care are datele finale să le publice ca să fie transparență”.

***

Republica Moldova a fost, pe 1 iunie, gazda Summitului Comunității Politice Europene reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: