Candidata susținută de Șor la șefia Primăriei Bălți rămâne în afara cursei. CEC a respins contestația depusă de Arina Corșicova
Full Article 2 minutes read

Candidata susținută de Șor la șefia Primăriei Bălți rămâne în afara cursei. CEC a respins contestația depusă de Arina Corșicova

Comisia Electorală Centrală (CEC) a menținut în vigoare, pe 10 noiembrie, decizia Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți din 7 noiembrie, prin care Arina Corșicova, candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor la funcția de primar de Bălți, a fost scoasă din cursa electorală, scrie TV Nord.

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. În municipiul Bălți niciunul din cei 14 candidați înregistrați în cursa electorală nu a acumulat pragul minim de 50% + 1 vot necesar pentru a câștiga. Astfel, pe 19 noiembrie, va avea loc al doilea tur de alegeri, în cadrul căruia ar fi trebuit să acceadă doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi: Alexandr Petkov de la Partidul „Nostru” și candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova.

Pe 7 noiembrie, însă, Arina Corșicova, candidată susținută de Ilan Șor la funcția de primar al mun. Bălți, a fost exclusă din cursa electorală. În oraș a avut loc un protest față de această decizie. Pe 8 noiembrie, Corșicova a declarat că a contestat decizia. Ea se arată sigură că va obține „o decizie corectă prin instanță” și că va ajunge să implementeze „planul convenit cu locuitorii municipiului imediat după victorie”.

Dacă decizia Consiliului electoral de circumscripție din Bălți în privința Arinei Corșicova va fi menținută, cel mai probabil, Alexandr Petkov se va duela în turul doi cu candidatul PSRM, Maxim Moroșan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: