Candidații susținuți de PSRM și Partidul „Șor”, în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan. Datele Comisiei din Găgăuzia 
Full Article 2 minutes read

Candidații susținuți de PSRM și Partidul „Șor”, în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan. Datele Comisiei din Găgăuzia 

După prelucrarea proceselor verbale, Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a anunțat că Grigorii Uzun este pe primul loc, cu 14 849 voturi, iar Evghenia Guțul – pe locul doi, cu 14 836 voturi. 

Astfel, urmare a prelucrării proceselor verbale, voturile s-au împărțit în felul următor:

Nicolai Dudoglo – 5 059 voturi;

Grigorii Uzun – 14 849 voturi;

Mihail Formuzal – 1 969 voturi;

Victor Petrov – 9 123 voturi;

Dmitri Croitor – 5 821 voturi;

Serghei Cernev – 1 301 voturi;

Evghenia Guțul – 14 836 voturi;

Serghei Cimpoeș – 3 228 voturi;

În acest fel, potrivit Comisiei din Găgăuzia, candidații cu cel mai mare număr de vot trec în turul II: Grigorii Uzun (26,43%) și Evghenia Guțul (26,41%).

„Astăzi la ora 21:00 expiră termenul de furnizare a documentelor de la Comisiile electorale raionale, după care rezultatele finale ale primului tur de scrutin vor fi publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei”, se arată în declarația Comisiei.

Primele rezultatele preliminare ale alegerilor o plasau pe candidata Partidului „Șor” Evghenia Guțul pe primul loc, iar pe al doilea loc era candidatul susținut de PSRM Grigorii Uzun.

Amintim că la alegerile din 30 aprilie, din Găgăuzia, au participat 57 019 persoane, prezența la vot fiind de 57,8%. Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor a trebuit să fie mai mare de 50%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: