Candidații cu cele mai multe voturi la alegerile din Găgăuzia. Rezultate preliminare
Full Article 1 minutes read

Candidații cu cele mai multe voturi la alegerile din Găgăuzia. Rezultate preliminare

Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a publicat rezultatele preliminare ale alegerilor pentru funcția de bașcan. Potrivit Comisiei, pentru Grigorii Uzun și-au dat votul 14 849 alegători, dar pentru Evghenia Guțul – 14 890. Astfel, candidații susținuți de PSRM și Partidul „Șor” trec în turul doi. 

Comisia din Găgăuzia a precizat că datele preliminare se bazează pe informațiile furnizate verbal de birourile și secțiile de votare. Astfel, pentru candidații la funcția de bașcan au votat în felul următor:

Nicolai Dudoglo – 5 059 voturi;

Grigorii Uzun – 14 849 voturi;

Mihail Formuzal – 1 969 voturi;

Victor Petrov – 9 132 voturi;

Dmitri Croitor – 5 825 voturi;

Serghei Cernev – 1 301 voturi;

Evghenia Guțul – 14 890 voturi;

Serghei Cimpoeș – 3 231 voturi;

Potrivit datelor preliminare, în turul doi vor fi candidatul susținut de PSRM Grigorii Uzun și candidatul Partidului „Șor” – Evghenia Guțul.

Amintim că la alegerile din 30 aprilie, din Găgăuzia, au participat 57 019 persoane, prezența la vot fiind de 57,8%. Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor a trebuit să fie mai mare de 50%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: