Candu, recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită: Câteva milioane de lei nu pot fi justificate
Full Article 2 minutes read

Candu, recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită: Câteva milioane de lei nu pot fi justificate

Fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat la Centrul Național Anticorupție (CNA). Acțiunile de urmărire penală au avut loc în această dimineață, iar temei pentru inițierea procesului penal a servit sesizarea Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a efectuat controlul averii și intereselor personale ale demnitarului.

Potrivit CNA, urmărirea penală a constatat că, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016, persoana de demnitate publică ar fi obținut o cotă parte dintr-o societate cu răspundere limitate (SRL) autohtonă, precum și s-ar fi îmbogățit cu aproape 800.000 de lei, bani care nu au putut fi justificați.

De asemenea, în perioada august 2016 – martie 2020, demnitarul și-ar fi majorat averea cu mijloace financiare și bunuri imobile,  în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei, proveniența cărora, la fel nu este justificată.

Pentru fortificarea probatoriului, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul familiei fostului deputat și în alte trei imobile deținute în proprietate de către acesta.

CNA precizează că, în prezent se efectuează și alte acțiuni pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: