Cântăreața de operă Anna Netrebko a condamnat războiul din Ucraina. Anterior, s-a fotografiat cu steagul „Novorusiei”
Full Article 2 minutes read

Cântăreața de operă Anna Netrebko a condamnat războiul din Ucraina. Anterior, s-a fotografiat cu steagul „Novorusiei”

Interpreta de operă din Rusia Anna Netrebko a declarat public că „condamnă categoric” ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se întâmplă după mai mult de o lună de la invazia Ucrainei de către Rusia, după ce Metropolitan Opera din SUA a reziliat contractul cu artista.

Netrebko, care a fost „persoana de încredere” a președintelui rus Vladimir Putin în timpul ultimei campanii electorale, a primit mai multe distincții din parte acestuia, a evoluat la deschiderea Olimpiadei de la Soci și chiar s-a fotografiat cu steagul „Novorusiei” împreună cu unul dintre liderii separatiști, Oleg Țarev (ulterior, artista s-a dezis de acest gest, declarând că nu știa ce înseamnă simbolul) a condamnat războiul din Ucraina, peste mai mult de o lună de la invazia Rusiei.

Cântăreața de operă Anna Netrebko a condamnat războiul din Ucraina. Anterior, s-a fotografiat cu steagul „Novorusiei”

The Moscow Time

„Condamn categoric războiul în Ucraina și gândurile mele sunt alături de victimele războiului și de familiile lor. Poziția mea este clară, nu sunt membru al vreunui partid politic sau aliat al vreunui lider al Rusiei. Recunosc și regret că acțiunile mele din trecut sau declarațiile mele puteau fi interpretate greșit. De fapt, m-am întâlnit cu președintele Putin doar de câteva ori în viața mea și asta cu ocazia decernării unor distincții (…). În rest, nu am primit nicio susținere financiară de la guvernul Rusiei, locuiesc în Austria și achit impozite. Îmi iubesc patria, Rusia, și caut pace și unitate doar prin artă. După pauza anunțată, îmi voi relua evoluțiile la sfârșitul lunii mai, începând cu Europa”, a scris aceasta în engleză, pe Facebook.

Pe 28 februarie, după patru zile de la începutul atacului asupra Ucrainei, teatrul Metropolitan Opera din New York a reziliat contractul cu Anna Netrebko. În declarația celebrului teatru de operă se arată că relațiile de colaborare nu vor fi reluate până când Rusia nu va înceta războiul și nu va compensa daunele provocate Ucrainei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: