Căprioarele blocate la frontieră au fost lăsate să intre în Moldova: „Ucraina a eliberat alt certificat”
Full Article 2 minutes read

Căprioarele blocate la frontieră au fost lăsate să intre în Moldova: „Ucraina a eliberat alt certificat”

Cele zece căprioare din Ucraina care erau blocate la frontiera moldo-ucraineană, din cauza unor nereguli cu certificatul veterinar internațional, au fost lăsate să intre în Republica Moldova. Autoritățile din cele două țări au discutat, iar ulterior partea ucraineană a eliberat documentul necesar, care a permis ca căprioarele să poată trece granița. Informația a fost confirmată pentru NM de fondatoarea fermei Domami Maria Dolghii, care a adus animalele în țară. 

Cu puțin timp în urmă ne-au lăsat să trecem (frontiera – n. r.). Reprezentanții celor două țări s-au sunat, Ucraina a eliberat alt certificat. Ne-au lăsat să trecem împreună cu căprioarele”, a declarat Maria Dolghii pentru NM.

Precizăm că Maria Dolghii a relatat pe rețelele de socializare că, în seara de 22 aprilie, împreună cu 10 căprioare, a ajuns cu un microbuz la punctul de trecere a frontierei „Criva-Mămăliga”, pe sensul de intrare în Moldova, însă, animalele nu au fost lăsate să intre în țară. Potrivit ei, au trecut cu succes vama ucraineană și de toate etapele vămii moldovenești, cu excepția ultimului post al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care a avut întrebări cu privire la certificatul veterinar internațional eliberat de Ucraina. Antreprenoarea a relatat că ANSA a solicitat un certificat de alt tip, care nu mai este eliberat în Ucraina.

ANSA a confirmat pentru NM că antreprenoarea a prezentat un alt model de certificat, diferit de cel care a fost parafat în 2022 de Moldova și Ucraina pentru importul de animale. Reprezentanții instituției au declarat că femeia trebuie să obțină acest certificat, care ulterior va fi analizat de ANSA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: