Captură-record de țigări din Transnistria. Erau ascunse într-un camion cu nisip (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Captură-record de țigări din Transnistria. Erau ascunse într-un camion cu nisip (VIDEO)

Serviciul Vamal a depistat circa 2 milioane de țigarete, care erau ascunse într-un camion cu nisip. Mijlocul de transport venea din regiunea transnistreană. Potrivit unui comunicat publicat pe 9 septembrie, este cea mai mare captură de produse de tutun din ultimii patru ani.

Un cetățean moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, după ce angajații Serviciului Vamal au descoperit 1,9 milioane de țigarete, ascunse într-un camion ce transporta nisip din regiunea transnistreană.

Tentativa de transportare ilicită a produselor din tutun a fost dejucată de vameșii de la postul vamal intern de control „Hârbovăț”, pe 8 septembrie, în jurul orei 21.00. Potrivit datelor indicate în actele de însoțire, conducătorul autovehiculului transporta 24 de tone de nisip pentru construcții.

În cadrul controlului, sub un strat cu grosimea de circa 30 de cm, angajații vamali au depistat 190 de cutii din hârtie presată, în care se aflau, în total, 1,9 mln de țigarete marca „Ashima”. Aceasta reprezintă cea mai mare captură de produse de tutun depisată de Serviciul Vamal în ultimii patru ani.

Potrivit informațiilor preliminare, valoarea produselor din tutun, pe piața neagră a Republicii Moldova, se estimează la peste 1 milion de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: