Care este riscul ca forțele ruse să treacă granița țării noastre? Răspunsul Nataliei Gavrilița
Full Article 2 minutes read

Care este riscul ca forțele ruse să treacă granița țării noastre? Răspunsul Nataliei Gavrilița

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița, astăzi, a vorbit despre riscul ca forțele ruse să treacă granița țării noastre. În cadrul unei conferințe, prim-ministra a spus că Moldova nu are semnale despre anumite riscuri de extindere a acțiunilor de război. 

Întrebată care probabilitatea ca forțele ruse să treacă granița țării noastre în cazul în care localitățile din Ucraina, care sunt aproape de frontiera cu Moldova, ar cădea, Natalia Gavrilița a spus: „Nu avem asemenea semnale despre riscuri de extindere a acțiunilor militare pe teritoriul Republicii Moldova”.

Premierul s-a referit și la cererea Tiraspolului de a recunoaște independența regiunii și dacă acesta este un pas îngrijorător pentru Republica Moldova.

„Noi știm că aceste solicitări sunt de 30 de ani. Asemenea declarații au fost făcute și atunci când Moldova a semnat aderarea la anumite foruri internaționale”, a comunicat Gavrilița.

„Noi nu avem semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acțiuni militare”, a ținut să precizeze premierul.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: