agora.md

Care este termenul de plată a impozitului pe avere în anul 2020

În acest an, ținînd cont că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, termenul limită pentru plata impozitului pe avere se consideră data de 28 decembrie 2020. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat că a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabili.

Potrivit SFS, impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată.

Reiterăm, că impozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay (aici).

Menționăn că, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat pînă la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329 % per zi.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) „Răfuială politică” sau „rușine pentru capitală“? Cum a reacționat Moldova la interdicția de intrare în România impusă lui Ceban

În Moldova continuă reacțiile la decizia autorităților române de a-i interzice primarului Chișinăului intrarea în România și în spațiul Schengen. Ministrul Educației, Dan Perciun, a scris pe Facebook că Ion Ceban ar fi susținut narațiuni pro-ruse, ar fi colaborat cu agenți FSB și ar fi acționat împotriva cursului european al Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a subliniat că asemenea decizii se bazează pe fapte concrete.

Iar blocul „Împreună” a cerut demisia lui Ceban, calificând situația drept o rușine pentru capitală. În replică, Ceban a declarat că interdicția ar fi rezultatul unei înțelegeri între președinții Moldovei și României, în schimbul sprijinului electoral oferit PAS și personal Maiei Sandu. Președinția a respins acuzațiile și le-a calificat drept „nefondate”.

Între timp, și în Parlament s-a iscat o dezbatere: unii deputați au calificat interdicția drept o răfuială politică și un „cadou” în preajma alegerilor. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a sugerat că decizia nu a făcut decât să-i consolideze poziția lui Ceban. Deputata neafiliată Olesea Stamate și socialistul Vlad Batrîncea au cerut transparență și o explicare publică a motivelor interdicției. Iar deputata Diana Caraman susține că măsura a fost luată la solicitarea partidului de guvernare și fără o decizie judecătorească.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: