Carp, explicație despre semnătura în susținerea lui Plahotniuc: „S-a luat o decizie colectivă a partidului”
Full Article 2 minutes read

Carp, explicație despre semnătura în susținerea lui Plahotniuc: „S-a luat o decizie colectivă a partidului”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a venit cu o replică la reproșul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) despre faptul că, în 2015, a semnat în favoarea inițiativei de numire a ex-președintelui Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc în funcția de prim-ministru. Parlamentarul a menționat că decizia a fost colectivă, fiind luată de membrii Partidului Liberal, formațiune din care făcea parte în perioada respectivă.

Deputata Partidului Comuniștilor Elena Bodnarenco i-a reproșat deputatului PAS Lilian Carp că l-a susținut, acum 6 ani, pe Vladimir Plahotniuc, pentru a fi propus la funcția de prim-ministru. În replică, Lilian Carp a explicat că fusese o decizie colectivă a Partidului Liberal.

„A fost o semnătură prin care s-a luat o decizie colectivă a partidului din care făceam parte. Spre deosebire de unii, care atunci când se vota aici, în Parlament, numiri a unor judecători, procurori care l-au flancat pe Plahotniuc, eu nu am votat, puteți ridica stenograma. (…) În linii generale, Plahotniuc a fost născut în sânul Partidului Comuniștilor”, a răspuns Carp.

Nu este pentru prima oară când fracțiunea BCS îi amintește lui Lilian Carp de acest gest. Pe 7 octombrie, vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea i-a reproșat lui Lilian Carp, președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, care a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor cu privire la acțiunile lui Stoianoglo, că este printre cei care, în 2015, a semnat în favoarea inițiativei de numire a ex-președintelui PDM Vladimir Plahotniuc în funcția de prim-ministru.

Deputatul PAS nu a răspuns atunci la solicitarea NM de a comenta afirmația lui Vlad Bătrâncea.

***

Lilian Carp a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova în 2014, candidând pe lista Partidului Liberal. A figurat și în listele electorale ale PL din aprilie 2009, iulie 2009 și noiembrie 2010. Ulterior, Lilian Carp a devenit deputat pe lista Blocului ACUM, fracțiunea PAS. În urma alegerilor din 11 iulie 2021, acesta a preluat un nou mandat de parlamentar.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: