Carp sare în apărarea lui Sandu și îl critică pe Dodon: Moldova a început să aibă prieteni, după un președinte care doar a căutat ouăle de bănuți
Full Article 4 minutes read

Carp sare în apărarea lui Sandu și îl critică pe Dodon: Moldova a început să aibă prieteni, după un președinte care doar a căutat ouăle de bănuți

Republica Moldova a ieșit din izolarea la care a fost supusă în timpul mandatului lui Igor Dodon și se poate lăuda, în prezent, cu „prieteni” în toate țările membre ale UE. Declarațiile au fost făcute de președintele Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul PAS Lilian Carp, în timpul dezbaterii în plenul Parlamentului a Rezoluției „Moldova Europeană”, adoptată pe 21 mai în PMAN. Parlamentarul a enumerat în fața deputaților realizările obținute de președinta Sandu și PAS în cei aproape 3 ani de mandat, după ce opoziția a criticat guvernarea de la tribuna centrală a Parlamentului.   

„Greșelile nu au coloratură politică. (…) Trebuie să înțelegeți că nu sunteți de vara trecută, sunteți la aproape final de mandat. Doamna Sandu este la aproape al patrulea mandat, în noiembrie sunt 3 ani. Ce o să arătați oamenilor? Ceea ce faceți cu  legile, cu țara, cu achizițiile la gaze, ne privește pe noi. Ați creat 4 ministere pe care le plătim. Nu sunteți diferiți, sunteți aceiași oameni ai acestei țări. (…) Atunci când vreți să criticați pe cineva, procurați o oglindă, puneți-o în față și discutați unul la unul cu persoana cu care aveți de comunicat”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea.

În replică, deputatul PAS Lilian Carp a enumerat realizările partidului de guvernământ și a președintei Maia Sandu în timpul mandatului. Carp susține că doar după venirea la putere a Maiei Sandu, comunitatea europeană și lideri din întreaga lume au atras atenția asupra Republicii Moldova și a problemelor care se confruntă.

„Ce a făcut guvernarea, doamna președinte timp de trei ani? Dar ce poate să facă după un președinte care unica activitatea pe care o avea era să caute ouăle de bănuți în Etulia, dacă sunt sau nu bune de pus sub cloșcă. (…) Cel mai important lucru este că Moldova a început să aibă prieteni. Înainte parcă eram într-o mare necunoscută, bolnavi de „leșai”, că nimeni nici nu dorea să se atingă de noi. Asta era toată politica pe care a dus-o președintele pe care l-ați avut. Lumea se uita la noi ca la nebuni, ca la niște marginali, ca la niște oameni care nu înțelegeau pe ce lume trăiesc. Noi înțelegem în ce lume vrem să trăim. Noi vrem să trăim în UE”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp.

Carp a acuzat, totodată, fosta guvernare din perioada în care Igor Dodon era președinte al țării că ar fi sărăcit statul și că ar fi distrus armata națională.

„Nu o faceți pe mironosițele. Noi vrem să trăim în pace și vrem ca și cei peșteră să înțeleagă exact că noi vrem să trăim în pace și să ne lase odată în pace”, a conchis parlamentarul.

Menționăm că Parlamentul a adoptat, cu votul a 55 de deputați PAS, în ședința plenară de astăzi, Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”. Astfel, Legislativul susține integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova incluse în Rezoluție și declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate națională al țării.

Amintim că, la 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment de importanță națională, organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu. Cei peste 80 de mii de cetățeni din întreaga țară care au participat la eveniment, dar și conaționali din 33 de orașe europene, și-au exprimat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova. Cetățenii prezenți la Adunarea „Moldova Europeană” au votat o Rezoluție, prin care au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: