Carp susține că directorii de școli ar fi obligați să adere la MAN-ul lui Ceban: „Nimeni nu și-a mai permis să folosească profesorii în scopuri politice”
Full Article 3 minutes read

Carp susține că directorii de școli ar fi obligați să adere la MAN-ul lui Ceban: „Nimeni nu și-a mai permis să folosească profesorii în scopuri politice”

Deputatul partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp, tot el candidat al formațiunii politice la funcția de primar general al municipiului Chișinău, îl acuză pe șeful-adjunct al direcției generale municipale Educație, Andrei Păvăloi, că ar obliga directorii instituțiilor de învățământ din capitală și suburbii să adere la Partidul „Mișcarea Alternativa Moldova”, condus de actualul primar de Chișinău, Ion Ceban. Carp a făcut apel la Păvăloi într-un live pe rețelele de socializare, îndemnându-l să se ocupe de managementul instituției pe care o conduce, fără să se „folosească de profesori în scopuri politice”.   

„Păvăloi umblă prin instituțiile de învățământ și obligă directorii să adere la MAN. Astfel avem tendința de creare sau formare a „Partidului Primărie”, în care angajații din educație sunt forțați să adere. (…) Odată cu începutul anului de studii, șeful direcției municipale educație practic merge prin instituțiile de învățământ, mai ales acolo unde se organizează concursuri, și în stil biblic încearcă să le spună să adere la MAN. Trebuie să fie foarte clar că nimeni din cei care au condus această instituție nu și-a mai permis să folosească profesorii în scopuri politice”, a declarat Lilian Carp.

Parlamentarul, care și-a anunțat candidatura la funcția de primar al capitalei la alegerile din această toamnă, din partea PAS, susține că are mai multe probe care ar dovedi declarațiile făcute. „Despre toate aceste acțiuni ilegale și abuzive oamenii ne informează zilnic. (…) Pot să demonstrez”, a dat asigurări Carp, care și-a încheiat mesajul cu un apel către șeful-adjunct al Direcției municipale educație.

„Ocupați-vă cu managementul instituțiilor pentru a ridica calitatea în învățământ, nu pentru a le folosi în scopuri politice înguste”.

NM a contactat reprezentanții Primăriei Chișinău pentru un comentariu, însă până la publicarea subiectului nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

De menționat în acest context că fostul pretor al sectorului Rîșcani Vlad Melnic a declarat pe 11 septembrie, după ce Ceban a numit în locul lui un alt pretor – Mihail Furculiță – că ar fi fost constrâns să adere la MAN. Melnic a lăsat să înțeleagă că decizia lui Ceban de a-l demite din funcție ar veni în contextul în care el ar fi refuzat propunerea. „Anume asta mi s-a cerut pe parcursul ultimelor șase luni”, a precizat Melnic pe 11 septembrie. Primăria Chișinău nu a comentat, deocamdată, declarațiile fostului pretor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: