Cât costă tăcerea? Ce mită a luat o funcționară din Bălți ca să închidă ochii la schema prin care bătrânii au rămas fără locuință
Full Article 2 minutes read

Cât costă tăcerea? Ce mită a luat o funcționară din Bălți ca să închidă ochii la schema prin care bătrânii au rămas fără locuință

Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe. A fost reținută, pentru 72 de ore, șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei (în prezent – Agenția teritorială de asistență socială nord-nord-vest) a Primăriei Bălți. Aceasta este bănuită că ar fi acceptat 5 000 de euro pentru a nu divulga informații „compromițătoare despre o subalternă”. 

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au anunțat în dimineața zilei de 21 iunie că ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți.

„Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul unui mijlocitor, a unei sume de 5000 de euro în schimbul nedivulgării unor informații compromițătoare despre o subalternă, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Pe 19 iunie, CNA raporta că o angajată a Primăriei Bălți, șefă de secție din cadrul fostei Direcții generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei, a fost reținută. Se întâmpla după ce a fost deconspirată o schemă de corupție prin care persoane social-vulnerabile erau deposedate de bunuri patrimoniale. Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției. Atunci, Centru menționa că, împreună cu procurorii, examinează și un episod de transmitere a 5000 de euro de către un angajat al Direcției unor factori de decizie ai subdiviziunii. „Banii ar fi fost pretinși de superiorii angajatului în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu”, au subliniat reprezentanții Centrului. Centrul Național Anticorupție a prezentat și o înregistrare audio din cadrul schemei de corupție. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: