Câți moldoveni obțin permisul de conducere din prima încercare? Peste 150 de mii de tentative, înregistrate anul trecut
Full Article 2 minutes read

Câți moldoveni obțin permisul de conducere din prima încercare? Peste 150 de mii de tentative, înregistrate anul trecut

În anul 2022, Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) a înregistrat 154 761 de încercări de susținere a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, categoria B.

*Din numărul total de persoane care au susținut examenul la proba practică pentru a obține dreptul de a conduce vehicule, categoria B, din prima tentativă au promovat 17%, ceea ce constituie 5,8% din numărul total de încercări de a susține examenul.

Rata de susținere a examenului pentru proba practică la categoria B pe parcursul anului 2022 a fost următoarea:
din prima tentativă – 8927; 2 – 8991; 3 – 6918; 4 – 5627; 5 – 4010; 6 – 2827; 7 – 2022; 8 – 1265.

În contextul creșterii numărului de accidente de circulație, soldate cu decesul sau vătămarea persoanelor, Agenția Servicii Publice vă îndeamnă să vă pregătiți minuțios de examene și să evitați orice propunere de susținere a acestora pe cale frauduloasă.

*Erată. În comunicatul inițial, ASP scria că „doar 5,8% din persoanele înregistrate la proba practică a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, categoria B, au promovat-o din prima tentativă”. Ulterior, comunicatul a fost modificat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: