Cavcaliuc are deja un candidat care să îl înlocuiască pe Usatîi la Bălți: „Felicitări, Renato!”
Full Article 2 minutes read

Cavcaliuc are deja un candidat care să îl înlocuiască pe Usatîi la Bălți: „Felicitări, Renato!”

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc a anunțat deja că formațiunea are un candidat la funcția de primar de Bălți. Acesta este Nelu Straciuc, președintele Organizației Teritoriale Bălți și secretar general al PACE..

„Felicitări, Renato, în sfârșit ai înțeles că locul tău nu e în Parlament și nici la Primăria din Bălți. E timpul ca al doilea ca mărime oraș din Moldova să fie administrat de un gospodar, să facem ordine în Bălți pentru oameni și de acest lucru se va ocupa Nelu Straciuc, președintele Organizației Teritoriale Bălți și secretar general al PACE”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Liderul PACE a precizat că Nelu Straciuc „a luptat cu schemele și ilegalitățile, nedreptatea din Bălți, cunoaște foarte bine problemele și nevoile orașului și are toate capacitățile dar și încrederea echipei PACE ca să transforme capitala de nord a țării într-un oraș european, modern”.

De asemenea, Cavcaliuc a îndemnat toți primarii acestui partid să demisioneze și a precizat că PACE va înainta în fiecare localitate candidați.

Anunțul lui Cavcaliuc a fost făcut la scutt timp după ce Renato Usatîi a declarat că va demisiona din funcția de primar de Bălți, dar și din cea de lider al formațiunii „Partidul Nostru”. Usatîi s-a arătat dezamăgit de faptul că, în municipiul Bălți, majoritatea voturilor în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie au fost acordate pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Blocul lui Renato Usatîi a adunat doar 22,68% din voturi la Bălți. La nivel naționat, Usatîi a acumulat doar 4,1% din voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: