Cavcaliuc nu s-a prezentat, din nou, la audierile de la Procuratură. Cum a explicat gestul (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Cavcaliuc nu s-a prezentat, din nou, la audierile de la Procuratură. Cum a explicat gestul (VIDEO)

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc nu s-a prezentat, din nou, la audierile de la Procuratură. Acesta urma să fie pus sub învinuire în dosarul cu privire la stropirea cu verde de briliant a vicepreședintelui raionului Sângerei. Pe pagina sa de Facebook, Cavcaliuc a scris că a cerut recuzarea întregului corp de procurori din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, în special al celei care instrumentează dosarul în care este vizat.

„Ieri am transmis o cerere Procuraturii Generale, prin care am anunțat că nu mă voi prezenta, astăzi, la 10:00, la Procuratura Sângerei și am enumerat motivele. Primul și cel mai important motiv: pe 7 iulie am transmis repetat (!) Procuraturii Generale cererea de recuzare a întregului corp de procurori din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, în special a procurorului Ludmila Zaharia, precum și de retragere a acestui dosar din gestiunea Procuraturii raionului Sângerei, cu transmiterea altui organ de urmărire penală, dintr-o altă unitate administrativ-teritorială, ori Procuraturii specializate”, a argumentat liderul PACE și a remarcat că nu a primit răspuns la solicitarea sa.

Cavcaliuc a acuzat procurorul care instrumentează dosarul de conflict de interese și a menționat că aceasta ar fi „părtinitoare și șantajabilă”.

„Imediat după revenirea avocatului din concediu și satisfacerea de către Procuratura Generală a solicitării mele de recuzare a procurorului, cu plăcere mă voi prezenta în fața organului de urmărire penală”, a dat asigurări Gheoghe Cavcaliuc.

Amintim că pe 6 aprilie, în jurul orei 18.00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-a vaccinat împotriva COVID-19 înainte lucrătorilor medicali, fără să-și aștepte rândul.

Pe 22 aprilie, Procuratura Generală a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare în dosarul „verde de briliant”: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Pe 21 mai, Procuratura Generală a confirmat pentru NM că Cavcaliuc a fost citat pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul „verde de briliant”, cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată. Potrivit sursei citate, Cavcaliuc a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: