Cazul adolescentei trans care s-a sinucis ajunge în Parlament. PAS: „Administrația școlii și cei responsabili să fie pedepsiți”
Full Article 3 minutes read

Cazul adolescentei trans care s-a sinucis ajunge în Parlament. PAS: „Administrația școlii și cei responsabili să fie pedepsiți”

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian și Dan Perciun au solicitat tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de faptul că adolescenta transgender din R. Moldova, agresată de colegi, s-a sinucis. Mai mult, vor fi inițiate audieri pe platforma parlamentară.

Parlamentarul Radu Marian a menționat că este un caz „extrem de trist” și că acesta nu poate rămâne fără consecințe.

Nimeni nu merită să fie hărțuit, bătut, sau terorizat, pentru simplul fapt că s-a născut diferit decât alții. Mai ales un copil. Acest caz nu poate rămâne fără consecințe. Vom face demersurile necesare ca administrația școlii și cei responsabili să fie pedepsiți. De asemenea, pe platforma parlamentară, vom iniția audieri cu toți factorii implicați. Pe această cale, îndemn Ministerul Educației să urgenteze aprobarea regulamentului de combatere a fenomenului de bullying școli, introdus în februarie în legislație”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Și colegul său de fracțiune Dan Perciun a comentat cazul. Acesta a menționat că deputații vor monitoriza ancheta oamenilor legii.

Sexismul, homofobia și agresivitatea în raport cu necunoscutul sunt caracteristice, din păcate, societății noastre și trebuie să facem mai mult pentru a proteja victimele, a le oferi asistența necesară și a informa societatea. Colegii din Parlament (Angela Munteanu Pojoga) care au promovat modificările recente la Codul Educației și au introdus noțiunea de bullying în legislație urmează să audieze factorii de decizie din instituție și împreună cu Ministerul Educației să stabilească pașii concreți pentru a combate acest fenomen. Totodată, vom monitoriza viteza cu care poliția va acționa în acest caz și mizăm pe o atitudine responsabilă și lipsită de prejudecăți”, a menționat Perciun.

Amintim că, pe 12 aprilie, GENDERDOC-M a anunțat că fata trans, în vârstă de 16 ani, care a fost supusă bullyingului și violenței din partea colegilor, s-a sinucis. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu a remarcat într-o declarație publică că s-au întețit cazurile de suicid în rândul minorilor.


Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere – adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: