Moartea tinerei care a efectuat o intervenție de micșorare a stomacului: ce spune chirurgul care a operat-o
Full Article 3 minutes read

Moartea tinerei care a efectuat o intervenție de micșorare a stomacului: ce spune chirurgul care a operat-o

Adrian Hotineanu, chirurgul care a operat-o pe Valentina Lazari, tânăra care a decedat la două luni distanță, susține că starea de sănătate a femeii s-ar fi înrăutățit din cauza unei intoxicații exogene, după aceasta ce a fost la piscină. Motivul exact însă urmează a fi stabilit de expertiza medico-legală care a fost dispusă. Precizările au fost făcute pentru TV8.

Noi nu știm cum ea s-a intoxicat. Ea a fost la piscină, așa cum țin minte. Așa cum au analizat-o medicii la primire, ea a fost la piscină, după care au găsit-o inconștientă. Asta trebuie de întrebat rudele cum s-a întâmplat. Ceea ce țin minte este că ea a fost la piscină și a fost găsită de maică-sa în stare foarte gravă. Omul nu se duce la piscină când îi este rău. Și atunci ea a fost intoxicată. Pierderea vederii sau confuzia mentală nu se întâmplă de la nicio operație peste două luni”, a declarat Adrian Hotineanu.

Totodată, chirurgul a precizat că a fost pornită o expertiză medico-legală. „Cea mai importantă este expertiza medico-legală, pe care noi am cerut-o. Există și partea clinică, noi presupunem că este o intoxicație. Presupunem cu factori exogeni, dar noi nu știm… deja expertiza medico-legală”, a spus el.

Între timp, fratele Valentinei Lazari, Alexandru Lazari, a confirmat că tânăra într-adevăr a fost la bazin, în perioada 20 – 23 iunie, doar că nu consumase nimic și nici nu se scăldase.

În video ne-a arătat șeful de la bazin că ea nici nu a intrat în bazin, ea stătea cu picioarele în apă și sticla de apă în mână”, a spus Alexandru Lazari pentru TV8.

***

Precizăm că Valentina Lazari, în vârstă de 29 de ani, s-a stins din viață pe 16 iulie, după ce a suferit o operație bariatrică în spitalul „Repromed” din Chișinău, la mijlocul lunii mai. Într-o publicație pe Facebook, fratele femeii, Alexandru Lazari, a menționat că, peste trei săptămâni după intervenția chirurgicală, sora sa a început să se simtă rău, fapt pentru care, mai târziu, a fost internată în instituția medicală privată în care a fost operată.

Acolo, starea femeii a continuat să se deterioreze, iar medicii le-au comunicat rudelor că totul se datorează unei intoxicații, sugerând că aceasta ar fi putut fi provocată inclusiv de droguri. Ulterior, Valentina Lazari a fost transferată în stare gravă la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, unde s-a aflat în comă, iar eventual a decedat. Familia femeii acuză Repromed și pe chirurgul Adrian Hotineanu că moartea acesteia ar fi fost provocată de o infecție în urma intervenției chirurgicale. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că cazul se află „sub control strict”, fiind inițiată o anchetă.

Valentina Lazari a fost condusă pe ultimul drum pe 20 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: