CC a suspendat cele două hotărâri ale parlamentului, care vizează revocarea lui Manole și numirea lui Lupașcu (DOC)
Full Article 2 minutes read

CC a suspendat cele două hotărâri ale parlamentului, care vizează revocarea lui Manole și numirea lui Lupașcu (DOC)

Curtea Constituțională (CC) a suspendat cele două hotărâri ale parlamentului, care vizează revocarea din funcție a Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 23 aprilie. 

„Președintele ad-interim al Curții Constituționale a admis (…) cererea de suspendare a acțiunii hotărârii parlamentului privind anularea prin retragere parțială a hotărârii parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a hotărârii parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, depusă de Sergiu Litvinenco, deputat în parlamentul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al CC.

Prezenta decizie este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Decizia Curții Constituționale by Maxim Stratan on Scribd

Menționăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Drept urmare, Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

În seara zilei de 23 aprilie, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate și a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acțiunile din parlament sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: