„Ce au căutat în caietele cu care se ducea la școală?” Vasile Costiuc susține că copilul său minor a fost percheziționat
Full Article 3 minutes read

„Ce au căutat în caietele cu care se ducea la școală?” Vasile Costiuc susține că copilul său minor a fost percheziționat

Liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc afirmă că copilul său minor a fost percheziționat de oamenii legii, în ziua când mascații au descins la el acasă. Despre acest lucru a anunțat Costiuc într-un live pe Facebook, menționând că a fost audiat astăzi la CNA în calitate de părinte, după ce săptămâna trecută a depus o plângere în acest sens.

Avocatul Ion Cobîșenco a precizat că plângerea a fost depusă la Procuratura municipiului Chișinău, sediul Buiucani, prin prisma articolelor din Codul Penal, care stabilesc percheziția ilegală și tortura.

„Organul de urmărire penală a efectuat o percheziție la Costiuc Vasile. În cadrul acelei percheziții a fost efectuată și o percheziție corporală a unui minor și în acest sens o plângere.  Plângerea a fost repartizată după competență, ținând cont că unul dintre acei ofițeri este al CNA. A fost deschis un proces penal, urmează să fie audiați toți ofițerii și toți participanții la acea percheziție”, a explicat avocatul.

Între timp, Vasile Costiuc și-a exprimat indignarea față de această acțiune și a făcut apel la Ombudsmanul pentru drepturile copilului să se autosesizeze. Totodată, Costiuc a declarat că nu are încredere că cei care și-au depășit atribuțiile vor fi trași la răspundere. Liderul Partidului „Democrația acasă” a venit și cu un mesaj pentru „titanii reformei justiției” Sergiu Litvinenco și Olesea Stamate.

„De ce a trebuit să fie percheziționat un minor, ce au căutat în caietele cu care se ducea la școală. Copilul trebuie să vină și să-mi spună „tata rămâi tu cu statul tău, eu după liceu plec din statul asta”, la fel ca și mulți alți copii. Avocatul încă nu venise, ăștia l-au percheziționat, l-au bătut la buzunare, i-au căutat în geantă. O bătaie de joc. Voi (nr Stamate și Litvinenco) nu veți fi veșnic la conducerea statului, o să treacă 3-4 ani și o să vină alți mascați, pentru că sistemul este așa gândit și veți fi victime voi, cu copii voștri minori. Atunci o mă uit în ochii lui Litvinenco și Stamate când copiii lor minori vor fi percheziționați în ochii lor. Așa trebuie să arate justiția voastră cu șefi noi la CNA și să percheziționați copiii?” se întreabă Costiuc.

Până la publicarea acestui material, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, nu a venit cu reacție la acest subiect, la solicitarea NM.

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul lui Costiuc a declarat pentru presă că clientul său este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu.

În dosar figurează și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești, dar și Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești.

Ulterior, liderul „Democrația acasă”, magistrații au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: