Ce puteți face cu brazii verzi? Nu îi aruncați în tomberoanele de gunoi
Full Article 50 second read

Ce puteți face cu brazii verzi? Nu îi aruncați în tomberoanele de gunoi

Toți brazii care au ajuns în casele chișinăuienilor de sărbătorile de iarnă, vor fi reutilizați, la fel ca și în anii precedenți. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău Ion Ceban. 

Astfel, edilul îndeamnă locuitorii capitalei să depoziteze brazii și molizii utilizați la sărbătorile de iarnă, în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere.

De acolo, potrivit lui Ceban, brazii vor fi colectați de serviciile specializate din cadrul Primăriei pentru a fi transportați spre reciclare.

„Pomii vor fi transportați centralizat, la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic. Acest compost va fi utilizat de către specialiștii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” în calitate de îngrășământ organic pentru plante și pentru fertilizarea solului”, a scris Ceban, pe Facebook.

Totodată, edilul a îndemnat locuitorii capitalei să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: