Prioritățile agendei bilaterale, discutate la Moscova de o delegație guvernamentală a Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Prioritățile agendei bilaterale, discutate la Moscova de o delegație guvernamentală a Republicii Moldova

Procesul de reglementare energetică și intensificarea negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale. Sunt câteva din subiectele abordate la Moscova de către delegația condusă de viceprim-ministrul Vladislav Kulminski.  Oficialii celor două state au discutat și despre importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare, se arată într-un comunicat de presă emis pe 8 octombrie.

„În cadrul întrevederilor, părțile au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale. Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc. Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite”, se menționează în comunicatul Guvernului.

Delegația Republicii Moldova a avut întrevedere cu viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: