„Cea mai bună președintă” vs „tiran isteric”: Mesajele politicienilor, la 3 ani de mandat ai Maiei Sandu
Full Article 4 minutes read

„Cea mai bună președintă” vs „tiran isteric”: Mesajele politicienilor, la 3 ani de mandat ai Maiei Sandu

Astăzi, 15 noiembrie, se împlinesc exact trei ani de când Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova. Politicienii de la Chișinău au analizat, cu această ocazie, mandatul șefei statului. Dacă exponenții partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au referit la Maia Sandu ca la „cea mai bună președintă” a țării, atunci opoziția a criticat-o dur.

PAS, la 3 ani de președinție ai Maiei Sandu: „O victorie”

„Acum trei ani, ne-am unit eforturile și am dat țării cea mai bună președintă. În tot acest timp, președinta Maia Sandu a dat dovadă de curaj, determinare și iubire față de cetățeni și țară. După mulți ani de izolare, Moldova se bucură de sprijin internațional și de o atenție fără precedent din partea țărilor democratice, din partea țărilor prospere. Vocea Moldovei are greutate și este respectată”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, tot el lider al PAS.

„O victorie” – așa a calificat deputata PAS Marcela Adam alegerea Maiei Sandu, pe 15 noiembrie 2020, la conducerea țării.

„Victoria cetățenilor de acum 3 ani a fost doar un început! Vom merge mai departe pentru a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat și pentru a lăsa copiilor și tinerilor o Moldovă mai bună” – a scris Adam pe rețelele de socializare.

„Vremurile bune”, în viziunea lui Dodon, Chicu și Șor

Mandatul șefei statului a fost comentat, inclusiv, de liderii partidelor sau mișcărilor de opoziție. S-au expus fostul președinte al țării Igor Dodon, care acum trei ani a pierdut lupta pentru fotoliul de președinte de țară în fața Maiei Sandu, fostul prim-ministru al țării din perioada guvernării socialiștilor Ion Chicu, precum și oligarhul fugar Ilan Șor – condamnat pentru fraudă și cercetat penal pentru tentative de destabilizare a Moldovei.

„Acum 3 ani, vremurile normale au fost înlocuite cu „vremuri bune”. Dar peste un an Republica Moldova va reveni la normalitate, așa cum doresc azi majoritatea cetățenilor”, a scris unul din fruntașii socialiștilor, Igor Dodon, pe rețelele de socializare.

„Se spune că dragostea durează trei ani. Maia Sandu a venit la noi acum trei ani. Mai există îndrăgostiți de ea? Unde sunteți? Auuu!!! Mai există cineva? Pe bune? Psihologii îi spun sindromul Stockholm. Hei, Moldova, dacă te bate – nu te iubește. Ți se promite că va fi mai bine, ți se spune – gata, nu o să mai facem așa, ne-am corectat, suntem pe calea cea bună. Dar câteva zile mai târziu vedem pe ecranele noastre același tiran isteric, aceeași sărăcie, aceeași disperare”, a scris oligarhul fugar Ilan Șor.

Fostul premier Ion Chicu, în prezent lider al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a ales să enumere, astăzi, „promisiunile președintei din a doua zi după alegerile din 2020”.

„Astăzi se împlinesc exact 3 ani de la alegerile prezidențiale din 2020. Pentru Maia Sandu au fost 3 ani buni. Dragi moldoveni, cum au fost acești 3 ani pentru voi?”, s-a întrebat Chicu.

***

Amintim că Maia Sandu a fost aleasă președintă a Moldovei, din turul doi al alegerilor prezidențiale, pe 15 noiembrie 2020. Contracandidatul său a fost fostul șef de stat Igor Dodon. Sandu a obținut atunci victorie cu 57,7 de voturi din partea cetățenilor. Șefa statului a fost învestită oficial în funcție pe data de 24 decembrie, 2020.

Maia Sandu este prima femeie președintă a Republicii Moldova. Totodată, este al șaselea președinte al Republicii Moldova şi al patrulea șef de stat ales prin vot direct.

La trei ani distanță din ziua în care a fost aleasă președinte, șefa statului a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare. Sandu spune că pe 15 noiembrie 2020 a obținut, împreună cu cetățenii, „o victorie importantă”, care a fost doar un început. Guvernarea va merge înainte, dă ea asigurări, pentru a crea condiții mai bune acasă, în Moldova.

Următoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova ar urma să fie organizate anul viitor, în 2024. Deocamdată, șefa statului nu a confirmat, dar nici nu va infirmat, dacă își va depune candidatura pentru un nou mandat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: