Cea mai mare companie de taxi din Chișinău, în vizorul Consiliului Concurenței
Full Article 1 minutes read

Cea mai mare companie de taxi din Chișinău, în vizorul Consiliului Concurenței

Plenul Consiliului Concurenței informează că pe 23 ianuarie a inițiat o investigație referitor la semnele de abuz de poziție dominantă de către întreprinderea care gestionează aplicațiile digitale Yandex Go și Yandex Pro, utilizate la prestarea și folosirea serviciilor de taxi.

Investigația a fost inițiată după examinarea prealabilă a unei plângeri depuse în adresa Consiliului Concurenței la începutul lunii decembrie 2022.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței urmează să efectueze analiza detaliată a piețelor relevante, să stabilească dacă întreprinderea vizată are poziție dominantă pe piețele relevante ce vor fi stabilite și dacă practicile aplicate de companie constituie abuz de poziție dominantă.

Este o primă investigație în Republica Moldova care vizează platformele digitale și eventuale practici anticoncurențiale aplicate prin intermediul unor astfel de platforme.

Amintim că în Chișinău, adesea este problematic să apelezi la serviciile de taxi, iar când plouă sau ninge este practic imposibil să găsești o mașină liberă. Acum situația s-a acutizat și mai mult. Taximetriștii nu-și pot perfecta asigurările întrucât companiile din acest domeniu le îngreunează procesul, iar uneori chiar refuză să-i deservească.

Citește articolul integral AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: