Ceban cere 12,5 mln de lei de la Guvern pentru grădinițele avariate: Chișinăul nu e insulă
Full Article 2 minutes read

Ceban cere 12,5 mln de lei de la Guvern pentru grădinițele avariate: Chișinăul nu e insulă

Administrația municipiului Chișinău cere de la reprezentanții Guvernului compensarea cheltuielilor suportate de mai multe instituții educaționale din capitală, ca urmare a ploilor torențiale de marți. Municipalitatea solicită 12,5 milioane lei de la autoritățile centrale. 

„Vom transmite demersuri oficiale privind compensarea cheltuielilor cel puțin pentru instituțiile educaționale. Este vorba de 12,5 milioane lei la această etapă. Am făcut un demers. Cred că este normal, ca să nu merg eu cu foița și să-i trag de fustă sau de pantalon”, a spus Ceban, pe 12 august curent.

Edilul a menționat că „dacă nu au brațe de muncă, măcar să ne dea bani”.

„Eu cred că o să examineze în 30 de zile. I-am dat la Ministerul de Interne pe o sumedenie de autorități centrale pentru că nu răspund la cererile oficiale. Sunt foarte multe scrisori lăsate fără răspuns. Sper că aici nu va fi 30 de zile”, a adăugat Ceban.

El a mai precizat că în această perioadă municipalitatea este pe cont propriu. „Chișinăul este la fel parte a Republicii Moldova, nu este o insulă separată”, a mai spus el.

NM a solicitat o reacție din partea reprezentanților Guvernului, la momentul publicării materialului nu am primit un răspuns.

Ceban a mai anunțat că dacă ieri calculele privind pagubele aduse municipalității erau de aproximativ 17 milioane, „astăzi suma se ridică la 20 de milioane”.

În seara zilei de 9 august, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău, la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Iar un bărbat și-a pierdut viața în Chișinău, în timp ce se deplasa spre domiciliu. Poliția a spus că victima a fost electrocutată. Bărbatul ar fi călcat în apă, unde erau căzute la pământ două fire de electricitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: