Ceban cere 12,5 mln de lei de la Guvern pentru grădinițele avariate: Chișinăul nu e insulă
Full Article 2 minutes read

Ceban cere 12,5 mln de lei de la Guvern pentru grădinițele avariate: Chișinăul nu e insulă

Administrația municipiului Chișinău cere de la reprezentanții Guvernului compensarea cheltuielilor suportate de mai multe instituții educaționale din capitală, ca urmare a ploilor torențiale de marți. Municipalitatea solicită 12,5 milioane lei de la autoritățile centrale. 

„Vom transmite demersuri oficiale privind compensarea cheltuielilor cel puțin pentru instituțiile educaționale. Este vorba de 12,5 milioane lei la această etapă. Am făcut un demers. Cred că este normal, ca să nu merg eu cu foița și să-i trag de fustă sau de pantalon”, a spus Ceban, pe 12 august curent.

Edilul a menționat că „dacă nu au brațe de muncă, măcar să ne dea bani”.

„Eu cred că o să examineze în 30 de zile. I-am dat la Ministerul de Interne pe o sumedenie de autorități centrale pentru că nu răspund la cererile oficiale. Sunt foarte multe scrisori lăsate fără răspuns. Sper că aici nu va fi 30 de zile”, a adăugat Ceban.

El a mai precizat că în această perioadă municipalitatea este pe cont propriu. „Chișinăul este la fel parte a Republicii Moldova, nu este o insulă separată”, a mai spus el.

NM a solicitat o reacție din partea reprezentanților Guvernului, la momentul publicării materialului nu am primit un răspuns.

Ceban a mai anunțat că dacă ieri calculele privind pagubele aduse municipalității erau de aproximativ 17 milioane, „astăzi suma se ridică la 20 de milioane”.

În seara zilei de 9 august, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău, la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Iar un bărbat și-a pierdut viața în Chișinău, în timp ce se deplasa spre domiciliu. Poliția a spus că victima a fost electrocutată. Bărbatul ar fi călcat în apă, unde erau căzute la pământ două fire de electricitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: