Ceban solicită Guvernului salarii mai mari pentru bucătarii din grădinițe: „Nu puteți cere calitate Michelin cu 2 mii de lei”
Full Article 2 minutes read

Ceban solicită Guvernului salarii mai mari pentru bucătarii din grădinițe: „Nu puteți cere calitate Michelin cu 2 mii de lei”

Primarul capitalei Ion Ceban susține că a expediat Parlamentului și Guvernului o solicitare oficială privind majorarea salariilor bucătarilor din grădinițe. În cadrul ședinței Primăriei din 6 decembrie, acesta a menționat că autoritățile nu ar trebui să aibă așteptări înalte cu privire la calitatea mâncării pentru copii, în condițiile în care bucătarii au salarii de doar 2 mii de lei.

Ion Ceban a anunțat că a trimis Parlamentului și Ministerelor de resort solicitarea de a majora salariile bucătarilor și a personalului auxiliar din grădinițe.

„Dacă nu o faceți voi, oferiți-ne posibilitatea legală să o facem noi la nivel local. Experții de pe Facebook, tot ei deputați ai țării, angajați ai Președinției și alți comentatori ai vremurilor bune, după ce recent și-au majorat lefurile, au început a critica calitatea mâncării preparate de bucătari în grădinițele capitalei. Nu puteți cere calitate de nivelul Michelin în bucătăria grădinițelor, când oferiți salarii de 2 mii de lei pentru o muncă în condiții extrem de grele”, a menționat Ceban.

Potrivi edilului, pentru blocurile alimentare din instituțiile de educație timpurie din oraș, sunt prevăzute 585 de locuri de muncă, însă, de facto, activează 456, iar vârsta medie a personalului auxiliar de la blocurile alimentare constituie 57-65 de ani.

„Programul de activitate începe la ora 06.00, iar săptămânal un magazioner ridică și duce câte 2 tone de produse alimentare pentru un salariu lunar brut 2322 lei, iar salariul bucătarului auxiliar este puțin peste 2 mii de lei. În cazul în care personalul alimentar demisionează, locurile vacante nu sunt suplinite, deoarece nu sunt atractive din punct de vedere salarial”, a menționat Ceban și a cerut să fie revizuită valoarea de referință, clasa și coeficienții de salarizare a personalului auxiliar din instituțiile de învățământ.

Ceban mai cere ca autoritățile publice locale să aibă dreptul de a interveni la remunerarea diferitor categorii de specialiști.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: