Ceban: În spitalele din municipiul Chișinău au mai rămas 66 de locuri pentru pacienții cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Ceban: În spitalele din municipiul Chișinău au mai rămas 66 de locuri pentru pacienții cu COVID-19

În spitalele din municipiul Chișinău au mai rămas 66 de locuri pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată de primarul capitalei, Ion Ceban, pe 22 iunie. În context, edilul a anunțat că evenimentele festive rămân interzise, iar centrele comerciale nu vor reveni, deocamdată, la programul normal de muncă. 

„În instituțiile medico-sanitare publice și spitalele strategice municipale numărul total de paturi este de 672, dintre acestea 606 sunt deja ocupate. Locuri sunt tot mai puţine”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

În context, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, la recomandarea specialiştilor, a decis că:

– Centrele comerciale din municipiul Chişinău vor activa după un regim restrâns, stabilit anterior. Acestea vor fi deschise de luni până vineri, în perioada orelor 10:00 – 16:00. În weekend centrele comerciale vor fi închise.
– În această perioadă este interzisă organizarea evenimentelor festive.
– În locul prânzurilor calde, Direcția generală asistență socială şi sănătate va repartiza pachete cu produse alimentare persoanelor, care necesită ajutor.

Domeniul sănătăţii și gestionarea situației de criză în capitală.În instituțiile medico-sanitare publice și…

Gepostet von Ion Ceban am Montag, 22. Juni 2020

Precizăm că, potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, de la începutul pandemiei, numărul total de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 14,2 mii. Din toate cazurile confirmate, 4525 sunt în municipiul Chișinău. Dintre acestea, 149 de persoane au decedat, iar 2313 s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: